Fri frakt på alla ordrar | Pengar tillbaka garanti

     

Kokosyoghurt

SÅ HÄR GÖR DU DIN KOKOSYOGHURT

1. VÄRM UPP VATTEN OCH KOKOSPULVER

Häll upp 2 dl vatten i en kastrull och tillsätt 3 dl kokospulver (125 gram). Värm upp på medelhög temperatur och rör noggrant om med visp som vidrör hela kastrullbotten.

2. HÄLL ÖVER PÅ YOCONUT VAKUUMTERMOS

När det börjar koka, häll över på termosen och fyll på med 2,5 dl kylskåpskallt vatten (8-12 grader). Under sommarmånaderna kan kallvattnet i kranen vara lite varmare. Låt det därför rinna ett tag eller ställ in vattnet i kylskåpet en stund. Obs! Det är viktigt att termosen är rengjord. Läs mer nedan.

3. TILLSÄTT KULTUR

Tillsätt kultur och rör försiktigt tills den är väl utblandad. Sätt på de båda locken och låt stå i rumstemperatur i 12–15 timmar beroende på vilken syrlighet som önskas. Den kan stå upp till 24 timmar men syrligheten påverkas knappt av den extra tiden.

NÄR YOGHURTEN ÄR KLAR

Öppna termosen och rör om tills yoghurten får en jämn konsistens. Häll över i en burk och ställ i kylskåp. Använd gärna en glasburk då hållbarheten blir längre. Konsumera inom ca 7 dagar. I kylskåpet får yoghurten en fastare form som blir krämigare ju längre den får stå.

RENGÖRING AV TERMOS

Det är viktigt att termosen är väl rengjord innan användning. Diska termosen och det svarta innerlocket noga (kan maskindiskas). Vid minsta tvivel, sterilisera genom att fylla termosen och det svarta innerlocket med kokande vatten. Låt stå i 1½ minut och häll sedan bort vattnet och låt delarna svalna. Skölj termosen med kallt vatten så att den kyls av.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få 15% rabatt.

Oj! Något gick fel. Prova igen.