Fri frakt på alla ordrar | Pengar tillbaka garanti

     

Frågor och Svar

Hittar du inte svar på din fråga här, kontakta oss så besvarar vi din fråga så fort som möjligt.

Vad är Yoconut?

Yoconut kokospulver är ett alternativ för dig som vill ha en växtbaserad kost, och som vill göra ett hållbart och medvetet val! Genom att tillsätta vatten kan man göra sin egen kokosdryck, och genom att tillsätta kultur kan man även göra egen kokosyoghurt. Kokospulvret går även att använda som smaksättning till maträtter. Yoconut är en naturlig produkt som bara består av kokos. Inget tillsatt socker. Precis så som det ska vara. Kokosen torskas varsamt i låg temperatur och då bevaras näringsämnena. Det är så nära den färska kokosnöten man kan komma. Och allt smakar bättre när man gör sin egen mat. Du vet vad du får i dig och allting blir färskt.

Vad är det för näringsinnehåll på yoghurten och drycken?

naringsinnehall_drycknaringsinnehall1

Varför ska man använda Yoconut vakuumtermos?

För att yoghurten ska få rätt försurning och bli krämig så krävs en jämn och stabil temperatur under 12-14 timmar. Detta ställer stora krav på termosens isoleringsförmåga. Vi har testat och kommit fram till att den termos som vi säljer ger ett mycket bra resultat. Detta tack vare att den har en vakuuminsats som ger en överlägsen isoleringsförmåga. Har man en bra termos hemma så går det naturligtvis lika bra att använda den.

Varför ska man förvara drycken och yoghurten i en glasflaska samt glasburk?

Genom att förvara i glasbehållare, håller sig drycken och yoghurten sig fräscha under längre tid, med bibehållen konsistens och smak. Glas är också miljövänligt då de kan återanvändas i all oändlighet.

Hur steriliserar jag glasflaskan och glasburken?

Det enklaste sättet är att hälla i kokande vatten och låta det stå ett par minuter. Var försiktig när du häller ut vattnet då det fortfarande är mycket hett.

Hur ska yoghurtkulturen förvaras?

Yoghurtkulturen ska förvaras i kylskåp eller frys. Den har längre hållbarhet i frysen. Vi skickar alltid kulturen separat så att den snabbast möjligt kommer hem till din brevlåda.

Vad är utgångsdatumet?

Yoconutpåsen: Se baksidan av påsen. Hemmagjord Yoconut: Både drycken och yoghurten ska placeras i kylen och kommer att hålla sig fräsch i ca 5-7 dagar. Det finns även stor chans att den kommer hålla längre tid än så, men det är som sagt alltid bättre att förbruka den så fort man kan.

Hur ska Yoconut förvaras?

Yoconutpåse: Vi rekommenderar att påsen förvaras svalt och torrt, utan direkt solljus. En öppnad påse håller sig längre om den är tätt försluten och förvaras svalt, helst i kylskåp. Yoconut dryck och yoghurt: Den ska förvaras i kylskåp.

Varför kan jag inte använda kokosmjölk på burk och blanda med vatten?

Yoconut kokospulver är tillverkat av rivet kokoskött (där allt tas till vara ) och som sedan torkas varsamt i låg temperatur. Fördelen att använda låg temperatur vid torkningen är att de flesta av de ursprungliga näringsämnena bevaras i processen. T.ex är kokosmjölk på burk nästan helt utan fibrer. Många kokosmjölksmärken innehåller dessutom även tillsatser och konserveringsmedel. Och att blanda vatten med kokosmjölk på burk blir inte heller så lyckat då fettet skiktar sig och lägger sig överst i flaskan.

Är kokosen ekologisk?

De allra flesta kokosnötter växer fritt och naturligt, så har det alltid varit och så fortsätter det vara även nu när världen börjar få upp ögonen för hur nyttigt och gott det är med kokos. Det som däremot krävs för att få kalla sin produkt ”ekologisk” är ett certifikat, en process många odlare just nu befinner sig i, men ganska få har hunnit ända fram. Vi söker alltid efter den bästa råvaran och kommer så snart utbudet av certifierat ekologisk kokos ökar övergå till alltmer av den i våra pulver. Seriösa återförsäljare och engagerade konsumenter kommer att skynda på processen med att få fram certifierad ekologisk kokos, vi och våra fantastiska kunder är en del av den utvecklingen!

Innehåller Yoconut gluten eller soja?

Nej den innehåller varken gluten, vete eller soja.

Innehåller Yoconut GMO?

Nej.

Kan jag göra Yoconut kokosdryck fetare alternativt mindre fet?

Med de recept som vi föreslår här på hemsidan eller som står tryckt på våra påsar, blir fetthalten i kokosdrycken ca 3,9 % . Vill man göra den fetare tillsätter man mindre vatten och vill man ha den mindre fet tillsätter man bara mer vatten.

Vad innebär “Pengar tillbaka garanti”?

Den här garantin innebär att du har rätt att prova Yoconut vakuumtermos, och skulle du inte vara nöjd, så har du rätt att skicka tillbaka den inom 14 dagar, från att du har hämtat ut ditt paket. Termosens värde är 249 kr. Vänligen kontakta oss (hello@yoconuthomemade.com) så hjälper vi dig med returen. Vi debiterar en frakt på 39 kr.

Allergen information

Mycket små mängder kasein finns i pulvret. I den färdiga mylken motsvarar det ca 0,02%. Pulvret hanteras i miljöer där små mängder av kasein förekommer. Vi har återkoppling från allergiska kunder som inte har upplevt någon reaktion men vi vill ändå uppmärksamma detta. Vårt mål är så klart att få bort den lilla mängden som finns och vi för en dialog med vår leverantör hur vi ska eliminera detta.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få 15% rabatt.

Oj! Något gick fel. Prova igen.